Healing Nature Jídelní himálajská sůl černá do mlýnku (Kala namak), 200 g,


65 Kč 55 Kč

Zlevněný produkt Healing Nature Jídelní himálajská sůl černá do mlýnku (Kala namak), 200 g, od výrobce Healing Nature u nás najdete nejlevněji za 55 Kč.

Výrazná a vajíčková Nerafinovaná vulkanická sůl, známá také jako kala namak se těží ručně v sopečných oblastech Pákistánu. Ve skutečnosti je spíše růžovo-šedá díky vysokému obsahu železa a jiných, pro člověka důležitých, minerálů. Díky své typicky vajíčkové chuti oživuje a dochucuje jakékoli jídlo. Himálajská sůl na rozdíl od té klasické bílé není rafinovaná, nijak chemicky upravovaná a neobsahuje žádná aditiva.   Minerály a stopové prvky Miliony let stará sůl pochází z období, kdy byl Himálaj ještě pod vodou, těží se v pákistánských dolech a řadí se mezi nejčistší a nejkvalitnější soli na světě. Říká se jí také „bílé zlato“. Himálajská sůl obsahuje velké množství minerálů a stopových prvků v přirozené podobě – vápník, draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu a mnoho dalších. Černá sůl se pak skládá hlavně z chloridu sodného a stopového množství síranu sodného, hydrogensíranu sodného, hydrogensiřičitanu sodného, sulfidu sodného, sulfidu železa a sirovodíku. Vzhledem k přítomnosti železa a dalších minerálů má sůl růžovošedou barvu Sůl se těží ručně, je omývána a sušena na slunci. Pouze asi 10 % vytěžené soli je možné použít jako stolní sůl.   Výhody himálajské soli: sůl vytvořená přírodou nejstarší a nejčistší sůl na světě těží a zpracovává se ručně obsahuje 84 esenciálních minerálů v dobře vstřebatelné formě zdroj mnoha minerálů a stopových prvků vhodná na každodenní použití v teplé a studené kuchyni je dobře stravitelná a nezatěžuje organismus Himálajská sůl v ájurvédě Dle ájurvédy je slanost jednou ze základních chutí v lidském životě. Slaná chuť je nezbytná pro růst, pro udržení rovnováhy vody a elektrolytů, pro správné trávení, vstřebávání a odstraňování toxinů.   Sůl kala namak se používá jako pomoc při nadýmání, čištění střev a trávení – vyrovnává přirozenou produkci kyselin v žaludku a stimuluje produkci žluči v játrech, napomáhá trávení potravy a zvyšuje chuť k jídlu. Uklidňuje Vátu a zvyšuje Pittu a Kaphu. Tip: Může nahradit chuť vajíček ve veganských pokrmech. Použití: Pro ochucování teplých i studených pokrmů. Složení: krystalická sůl jedlá (obsah NaCl 98%) Upozornění: Skladujte v suchu.